Етикети: Глен Кук, Хрониките на Черния отряд, дарк фентъзи

Войниците са живи

  • Автори Глен Кук
  • ISBN 954-8610-98-8
  • Наличност В наличност

16,00 лв.

20,00 лв.

„Войниците са живи“ е десетият епос от „Хрониките на Черния отряд” на Глен Кук – дарк фентъзи серията за последното велико братство от древните времена. Това е четвъртата книга от четирилогията за Блестящия камък.

 

Четвърта книга за Блестящия камък
Хрониките на Черния отряд X

В онези дни Отряда беше на служба при себе си. Не признавахме господар. Считахме военоначалниците на Хсиен за свои съюзници. Те се страхуваха от нас. Ние бяхме свръхестествени, много от нас – призовани от мъртвите, последните Каменни воини. Те се ужасяваха от възможността да вземем страна в боричканията им около костите на Хсиен – тази някога всемогъща империя, която Нюен Бао назоваваха Земята на неизвестните сенки.

По-идеалистичните военачалници хранят надежди за нас. Тайнствената Редица на деветимата ни предоставя оръжие и пари и ни позволява да вербуваме новобранци, защото се надява, че можем да бъдем манипулирани да й помогнем да възстанови златната ера отпреди Господарите на сенките да поробят света им толкова жестоко, че народът им още се назовава Децата на смъртта.

Никакъв шанс да участваме. Но им позволяваме надеждата, илюзията. Трябва да станем силни. Имаме си своя собствена мисия.

След дълъг престой в земята на военачалниците Хсиен, наемниците от Черния отряд се подготвят за завръщане в предишния си дом – пътуване, което отново ги отвежда през Портите на сенките и цялата Равнина на блестящия камък, където стари и нови врагове ги очакват. Десетата част от популярните романи за Черния отряд води към завършек няколко сюжетни линии, като същевременно вплита нови герои с техните колоритни характери и преживелици. Авторовото иронично остроумие и находчива самоирония добавят ниво на реализъм, необичайно за жанра фентъзи.

„Умело съчетавайки дарк фентъзи с военна тематика, с романа „Войниците са живи“ именитият писател Глен Кук завършва „Хрониките на Черния отряд“. Написана от името на Знахаря, врелия и кипял предводител на Отряда, тази книга разказва как братята търсят път през Портите на сенките от Хсиен към Талиос и своя дом. Докато си проправят дирята, членове на Отряда участват в многобройни битки. Зашитават се срещу убийствената форвалака, приемат някои компетентни, но неблагонадеждни магьосници Ворошк, продължават да обучават внука на Едноокия, основния магьосник на Отряда – Тобо. Но пътуването им не свършва, когато стигат до Талиос. Там те трябва да надхитрят сестрата на Господарката – Ловеца на души, да си върнат на един изменник и Велик генерал, както и да попречат на Дъщерята на нощта (биологичната дъщеря на Знахаря и Господарката) да предизвика края на света... Знахаря, в крайна сметка, държи на сделката си с Прикования пазител на равнината на блестящия камък – голема Шиветия...
Мрачна и изненадваща, последната книга на Кук не се отличава с претенциозност, но изплита колоритни, незабравими характери и убедително обрисувани светове.“
Publishers Weekly

ТУК може да надникнете в книгата.

 

Данни за книгата
Заглавие Войниците са живи
Автор Глен Кук
ISBN 954-8610-98-8
Размери 140-210
Дебелина 28 мм
Брой страници 464