За нас

Издателство „Лира принт” е създадено през 1997 година, като първоначално се посветихме на велики и стойностни личности – първия ни автор Алан Маршал, и утвърдени писатели – Артър Хейли, Роджър Зелазни, Робърт Шекли. Ранната ни дейност е изцяло посветена на именити автори в областта на жанровете научна фантастика и фентъзи като Брайън Олдис, Лари Нивън, Майк Резник, Марион Зимър Брадли. Постепенно развихме и обогатихме тематиката на предлаганите от нас заглавия, като се стремим да предлагаме книги за добро физическо здраве и кондиция, лично усъвършенстване, самопомощ и себепознание. Целта ни е да предоставяме на читателя добре преведени, качествено изработени книги, които са в състояние да носят развлечение и да променят живота.

Серията заглавия по психологическа астрология и нумерология са предназначени да подтикнат всеки да надникне в себе си, да прозре потенциала и силата си, така че възможно най-пълноценно да се реализира.

Често получаваме от вас благодарствени обаждания и имейли, задето сме издали толкова прозиращи навътре книги откровения, и се надяваме, че няма да ни спестявате похвалите и критиките и за в бъдеще.

„Лира принт” е носител на няколко награди, определяни и връчвани от читателите и критиката, като признание за усилията ни досега:

- награда за фентъзи книга на 2001 година – 2-ро място
- награда на 
публиката за 2002 година
- награда на
критиката за 2003 година – 2-ро място