Условия за доставка

Условия за доставка и плащане на книги от сайта на ЛИРА ПРИНТ

Скъпи приятели,

За ваше улеснение предоставяме разяснение за начините на доставка и плащане в нашия сайт!

Всички налични заглавия на издателството доставяме до предпочитан от Вас адрес на куриер, до Вашия дом или офис с обявените промоционални цели на книгите.

Ние поемаме цената на доставката, ако брутната стойност (по корични цели) на поръчката е 80 лв. или повече.

ЗА ПОРЪЧКИ ОТ БЪЛГАРИЯ:

ПО КУРИЕР – указаната в сайта цена на книгата се заплаща на куриер (на Ваш адрес или в офис на куриерска фирма), плюс цената на доставката, която е 5 лв. Ако поръчаните от вас книги надхвърлят 80 лв., доставката е за наша сметка.

ВНИМАНИЕ:
Както вече повечето от вас, които пазаруват в интернет, знаят, че при отказ от доставката при пристигането на куриера, клиентът се задължава да заплати стойността на доставката и връщането й обратно до издателството. В случая, ако читателят не приеме куриерската пратка, той не заплаща книгата, но е длъжен да заплати на куриера 10 лв.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

НАЛОЖЕН ПЛАНЕЖ: Заплащането може да стане при получаване на пратката от куриер (или офис на куриер) на място в брой или с карта.

ПО БАНКОВ ПЪТ: Стойността на поръчаните книги може да се заплати и чрез банков превод (с преводно нареждане или онлайн банкиране). В случай, че предпочитате този начин на разплащане, необходимо е да се направи превод на дължимата сума по сметката на „Лира принт – Соколова” ЕООД. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на банковия превод. Ние ще потвърдим чрез телефонно обаждане или e-mail получаването на плащането.
При заплащане чрез банков превод се налага изготвянето на фактура за физическо или юридическо лице. За тази цел задължително вписвайте необходимата информация в посочените полета (за физически лица: само имена). Молим ви да посочите изрично основание за банковия превод, например „Поръчка 678 на книги”.

Всички разноски по банковия превод са за сметка на клиента.

Данни за преводното нареждане:
Получател: „Лира принт – Соколова” ЕООД
Банка: Обединена Българска Банка, клон Искър, София
Банков код BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG35UBBS80021047615730

КУРИЕРСКИ ФИРМИ, С КОИТО РАБОТИМ:

Книгите изпращаме до поискване в офис на ЕКОНТ или SPEEDY, ако клиентът предпочита да приеме пратката по удобно за него време.

Ако желаете да получите книгите до удобен за Вас адрес през работно време (9-17 часа) в работен ден, услугата се извършва от куриерска фирма SPEEDY.

Цената за доставка по куриер е 5 лв. Ако куриерската услуга струва над 5 лв, ние заплащаме горницата. Ако поръчаните от вас книги надхвърлят 80 лв., доставката е за наша сметка.

СРОК НА ДОСТАВКА:

Книгите ще пристигнат в рамките на 3 работни дни, като срокът за изпълнение започва с подаването на поръчката ви в сайта.

ЗА ПОРЪЧКИ ОТ ЧУЖБИНА:

За читателите ни от чужбина разплащанията се извършват само по банков път. 

За момента обслужваме клиенти чрез доставка на адрес чрез партньорите на куриерска фирма SPEEDY (DPD Economy). Вижте цените им за доставка на следния линк: 

https://www.speedy.bg/bg/dpd-economy

След като се запознаете с цената за доставка до съответната държава и направите поръчката си, трябва да изчакате нашия мейл за потвърждение, след което ще получите на Вашия мейл адрес фактурата за заплащане по банков път. Книгите поемат към Вас след постъпване на сумата в банковата сметка.

СЪЩЕСТВУВА И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОСТАВКА ПО БЪЛГАРСКИ ПОЩИ. СРОКЪТ СЕ УДЪЛЖАВА, НО ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА СПАДА ЗНАЧИТЕЛНО. На линка по-долу може да проследите стойността за съответната държава (за печатни произведения и съответстващото тегло). Препоръчва се опцията за изпращане на пратки с предимство (с възможност за проследяване на пратката по номера на товарителницата в сайта на Български пощи):

https://www.bgpost.bg/bg/calculator

СРОК НА ДОСТАВКА:

Книгите ще пристигнат в рамките на 3-4 работни дни (не важи за доставка по Български пощи), като срокът за изпълнение започва в деня, в който преведената сума е видима в посочената по-горе банкова сметка в лева (при всяка стъпка от процеса се получава e-mail от нас).

Благодарим ви за интереса към нашите книги! Възползвайте се от удобството
да ги получите от нас на по-ниска цена и доставени директно във вашия дом.

Екипът на издателство „Лира принт” ви желае приятно четене и много вдъхновение в чудния свят на книгите!