Откъси

Вивиан Робсън: Астрологът на 19-ти век

Вивиан Робсън: Астрологът на 19-ти век

Работата на Вивиан Ърууд Робсън: крайъгълен камък на полето на астрологията

Виж още
Градусология

Градусология

Знаците, в които се намират Асцендентът, Десцендентът, Зенитът, надирът, Слънцето, Луната и стелиум, играят специална роля в живота и съдбата на човека.

Още древните астролози са забелязали, че в определени места от зодиакалния кръг силата и влиянието на планетите и елементите на хороскопа се засилват, отслабват или биват неутрализирани.

 

Виж още
Животът и предсказанията на Сергей Вронски

Животът и предсказанията на Сергей Вронски

Чували ли сте за такава комбинация: астролог и хирург, екстрасенс и… шпионин?

Виж още
За джентълмента на съвременната хорарна астрология

За джентълмента на съвременната хорарна астрология

Джон Фроули: съвременният вълшебник на хорарната астрология от времето на Уилям Лили!

Виж още
Откъс от „689 безалкохолни коктейла. Соколечение”

Откъс от „689 безалкохолни коктейла. Соколечение”

ЗА ЗДРАВЕ И ЖИЗНЕНОСТ ОТ ЛЕЧЕБНИТЕ СОКОВЕ НА ПРИРОДАТА

как да приготвяме прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове
кои заболявания с какви сокове да лекуваме
подходящите комбинации
лечебни подправки и добавки за вкус

УНИВЕРСАЛЕН ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА

разхладителни, освежителни, тонизиращи коктейли
укрепващи напитки за засилване на имунната система
напитки за отслабване, за подобряване на храносмилането
коктейли афродизиаци
детски напитки

 

 

 

Виж още
Откъс от „Автентичната астрология”

Откъс от „Автентичната астрология”

Астрологията, която е повсеместна днес, е доста по-различна от дисциплината, както се е практикувала през почти цялата си дълга история. Разредената и променена версия, с която сме толкова познати, не е изследването, очаровало толкова много от най-добрите умове в нашата култура със своята интелектуална дълбочина и практическа прецизност. Джон Фроули предоставя изследователска – и често забавно иронична – критика на съвременната астрология и подробно запознанство с всички основни клонове на традиционния занаят.

Виж още
Откъс от „Аспектните модели в астрологията”

Откъс от „Аспектните модели в астрологията”

„Аспектните модели в астрологията“ предоставя ключ към новата холистична интерпретация на хороскопа. Цялостният модел на аспектите разкрива структурата и основните мотивации в съзнанието на индивида. Книгата въвежда постепенно в теорията на аспектите: значение, сила, цвят, орбис, като постъпателно преминава към проявлението на фигурите, които се образуват в хороскопа: разгледани са повече от 45 разнообразни аспектни модела, всеки с различно значение. Книгата дава систематично въведение към практическото използване на този метод, използвайки много примери за хороскопи и рождени карти на известни личности.

Виж още
Откъс от „Астероидите богини”

Откъс от „Астероидите богини”

Tова допълнeно и напълно оcъвpeмeнeно ново изданиe на обичаната клаcичecка книга показва как откpиванeто на аcтepоидитe Цepepа, Aтина Палада, Юнона и Becта cъвпадна c налаганeто на жeнитe в общecтвото и повтоpното активиpанe на жeнcкия пpинцип. Доcкоpо жeнcкитe аpхeтипи бяха обeкт на изcлeдванe изключитeлно чpeз Луната и Beнepа, и ce cвeждаха до cоциални pоли като cпътница и майка. Появата на Aтина Палада – богинята на мъдpоcтта, и на Becта – Bъpховната жpица, надхвъpлиха гpаницитe на наложeнитe cтepeотипи. Aвтоpитe показват как аcтepоидитe богини, Луната и Beнepа cъcтавляват eдна мандала на пълното изpазяванe на жeнcкото начало. Heговитe въплъщeния като майка, cъпpуга, дъщepя и cecтpа cа пpeдcтавeни от Цepepа, Aтина Палада, Юнона и Becта. Цepepа – Beликата майка, олицeтвоpява твоpчecтвото, cъзиданиeто, полаганeто на гpижи и показва кога ce чувcтвамe подхpанвани, как дeйcтвамe в pолята на майка и дeтe. Tя въплъщава пpинципа на бeзуcловната любов. Aтина Палада e цаpицата-воин – eдна жeна в мъжки cвят, ноcитeлка на пpинципа на твоpчecката интeлигeнтноcт. Becта – богинята на фокуcиpанeто и ангажиpаноcтта, e Bъpховната жpица. Юнона – Цаpица на нeбecата и божecтвeна cъпpуга, cимволизиpа нашитe заложби за cъздаванe на пълноцeнни вpъзки. Bникванeто в тeмитe, които вcяка от богинитe упpавлява, обогатява pазбиpанeто за дeйcтвията и изpазяванeто ни в живота. 

 

 

 

Виж още
Откъс от „АСТРОДИАГНОСТИКА. Ръководство за лечение”

Откъс от „АСТРОДИАГНОСТИКА. Ръководство за лечение”

Трактат по медицинска астрология и диагностика по хороскопа и ръката

Астродиагностиката е науката и изкуството за получаване на научно познание относно болестта и причините за нея, както са показвани от планетите, и относно преодоляването на заболяването.

Тази книга е резултат от трийсетте години, посветени от Макс Хайндел и Аугуста Фос Хайндел на изследването и изучаването на астрологията и астродиагностиката, и прилагането им на практика в лечебното отделение на Розенкройцерското Братство в Оушънсайд, Калифорния. 

Виж още
Откъс от „Астрозодиак за двама”

Откъс от „Астрозодиак за двама”

Дали сте забелязали, че всичките ви добри приятели са Везни и Скорпиони, че обожавате Козирозите и нямате нищо общо с Близнаците? Или как Овните ви влудяват от желание, докато Рибите ви оставят дълбоко безразлични?
Да откриете вашия идеален приятел, любовник или съпруг е предизвикателство. Но разгледате ли тази книга, вие ще се запознаете с някои догадки относно хората, с които сте предопределени да общувате.

От хиляди години астрологията се използва за предсказване на бъдещето. Сега можете да приложите нейните прозрения относно съвместимостта ви с хората от вашето обкръжение според техните слънчеви знаци. Позволете на авторката – Аманда Стар, да ви помогне във вашия избор. Четивото е забавно, а най-важното е, че представлява начин да избегнете сърдечния разрив във връзка, която за вас може да не е подходящата.

 

Виж още
Показани са от 1 до 10 от 108 резултата (11 страници)