Етикети: Глен Кук, Хрониките на Черния отряд, дарк фентъзи

Водата спи

  • Автори Глен Кук
  • ISBN 954-8610-88-9
  • Наличност В наличност

14,40 лв.

18,00 лв.

„Водата спи“ е деветият епос от „Хрониките на Черния отряд” на Глен Кук – дарк фентъзи серията за последното велико братство от древните времена. Това е третата книга от четирилогията за Блестящия камък.

Следва романът „Войниците са живи“.

Хрониките на Черния отряд IX
Трета книга за Блестящия камък

„В онези дни Черния отряд не съществуваше. Знам го, защото имаше закони и укази, които ме убеждаваха в това. Но аз не се чувствах напълно нереална.

Знамето на Отряда, неговите капитан, лейтенант и знаменосец и всички хора, направили Отряда така ужасяващ, ги нямаше, погребани живи в сърцето на обширна пустиня от камък.

– „Блестящия камък“ – се шепнеше по улиците и тесните кьошета в Талиос.

– „Отишли в Катовар“ – твърдяха властите, превръщайки в свой триумф това, което от години опитваха да предотвратят, веднъж след като Радишата или Протекторът, или някой друг реши, че хората би трябвало да вярват как Отряда е осъществил съдбата си.“

Сега съдбата и бъдещето на Черния отряд са в ръцете на две жени, никога официално назначавани за капитан и летописец. След години търпеливи кроежи и живот в нелегалност, те повеждат оцелелите братя, заедно с Нюен Бао и престарелите магьосници, на последна офанзива към равнината на блестящия камък. Пътуване, при което ще се разкрие историята на Отряда, ще се разбулят древни тайни, нови светове ще бъдат спечелени и изгубени... И всичко това на ужасна цена.


ТУК може да надникнете в книгата.

 

Данни за книгата
Заглавие Водата спи
Автор Глен Кук
ISBN 954-8610-88-9
Размери 140-210
Дебелина 28 мм
Брой страници 408