Етикети: Сергей Вронски, градуси, зодиак, неподвижни звезди

ГРАДУСОЛОГИЯ

15,20 лв.

19,00 лв.

ГРАДУСОЛОГИЯ: втори том от серията „Класическа астрология“

В този том от серията „Класическа астрология“ С. А. Вронски разглежда основната „координатна“ мрежа на астрологията: всеки един градус от зодиакалните знаци. 

Първата част е посветена на градусите по знаци: общи характеристики, специфика, тълкувание на декадите и на термите с техните планети управители. Също са интерпретирани влиянията на всеки отделен градус от дванадесетте знака. Вронски отделя специално внимание на въздействията на неподвижните звезди в знаците с много примери за проявлението им в съвпад с планети в картите на бележити и исторически личности. 

Втората глава е фокусирана върху влиянията на първия, петнадесетия и трийсетия градус (анарета) върху проявлението на планетите.

Сергей Алексеевич Вронски е известен астролог, хирург, лечител и психотерапевт, доктор по медицина и философия. 
Роден е през 1915 г. в Рига. В детството получава първите знания по астрология. Завършва образованието си в Берлинския медицински институт и в секретен институт на Третия райх, където под егидата на Вернер фон Браун изучава окултни науки: източни лечебни техники, хипноза, парапсихология, космобиология. След 1938 г. лекува нетрадиционно онкологични заболявания, работи за върхушката на властимащите, третира честите главоболия на Хитлер с биоенергия, като същевременно шпионира за съветската власт. През Втората световна война служи като военен лекар в Африка, докато по заповед на Сталин не се завръща в СССР. Там работи като хирург и директор на училище, но след края на войната е изпратен в лагер, където лекува с помощта на психотерапия и хипноза. Освободен е след като симулира тежко заболяване. През петдесетте години е в немилост, но благодарение на протекцията на Андропов се установява в Москва, където ръководи първите групи по екстрасензорно възприятие и астрология, лекува с биоенергия.

Астрологията в Русия се възражда благодарение на Вронски. Наричан „Нострадамус на XX век и Щирлиц“, той оставя много тайни след кончината си през 1998 година. 

ТУК може да надникнете в книгата.

 

 

Данни за книгата
Заглавие ГРАДУСОЛОГИЯ: втори том от серията „Класическа астрология“
Автор Сергей Алексеевич Вронски
ISBN 978-619-7216-57-8
Размери 140-210
Дебелина 24 мм
Брой страници 368