Етикети: забравени и изгубени астрологически техники, планетни секти

Нощ и ден

8,80 лв.

11,00 лв.

Забравени и изгубени астрологически техники

В книгата на известния американски астролог Робърт Хенд „Нощ и ден: Планетните секти в астрологията“ се разглеждат забравени от съвременните астролози техники – описани от древни, средновековни и по-късни автори начини за тълкуване на планетите и за анализ на хороскопа в зависимост от дневното или нощното време на раждането. В разработката също се изследва използването на планетните периоди и подпериоди, арабските жребии и т.н., необходими за астрологичното прогнозиране.

Това уникално произведение няма аналог в съвременната астрологическа литература и ще послужи като пътеводна нишка за онези, които изучават древни астрологически текстове. Книгата е предназначена за широк кръг от хора, които се интересуват, учат и професионално се занимават с астрология.

Робърт Хенд е известен американски астролог и изследовател, чиито интереси са свързани преди всичко с историческия, философски, метафизичен аспект на астрологическите знания. През последните години изследванията му целят да възстановят изгубените познания на астрологическата традиция на Запада, реабилитирайки астрологията на древна Гърция, средновековието и Ренесанса. Изследванията му са свързани с практическия аспект на древните техники – забравени или изгубени в мъглата на вековете. Възстановяването на това познание позволява по-пълното овладяване и използване на астрологическата символика, по-дълбокото вникване в понятията на древните и в изгубените традиции от тяхната практика и опит.
Книгата на Робърт Хенд „Нощ и ден: планетните секти в астрологията“ е уникално ръководство за интерпретирането на хороскопа, което хвърля нова светлина върху значенията на планетите в рождената карта и дава импулс на астрологическите изследвания.


ТУК може да надникнете в книгата.

Данни за книгата
Заглавие Нощ и ден. Планетните секти в астрологията
Автор Робърт Хенд
ISBN 978-619-7216-21-9
Размери 130-200
Дебелина 8 мм
Брой страници 96