Етикети: Дейв Дънкан, Мъж на честта

Магическият прозорец

8,60 лв.

10,50 лв.

МЪЖ НА ЧЕСТТА книга 1

Думите на Силата дават магическа мощ, те са най-ценното наследство и най-коварно преследваната цел.

Той трябва да стигне до Иносолан, ако преди него не я е омагьосал коварният му спътник....

Рап не би могъл да предполага опасността на Силата на словото, което принцесата ще научи на смъртното ложе на баща си, нито намесата на могъщи магьосници, заинтересовани чрез думата да добият още власт. Рап не подозира и че спътникът му чрез магия го е въвлякъл в това смъртно опасно пътуване, както и капанът, чрез който става пленник на зловещите таласъми.

Тогава кралят пада тежко болен и Рап потегля, независимо от непосилните зимни бури, да доведе принцесата, която да посрещне рожденото си право на престолонаследница, вместо на трона да се възкачи претендент от мирно съжителстващите до момента различни раси.

Така Инос се оказва твърде далеч, когато се проявяват чудноватите таланти на Рап, за които хората в кралството подшушват неясно, че са магически.

Но сенките над Краснегар се сгъстяват заедно с появата на тайнствен магьосник и загадъчно Божие предупреждение, че Инос трябва да се омъжи. И тъй като подходящ благородник никога не е навестявал мъничкия Краснегар, принцесата се озовава заточена в Империята, за да овладее подходящите за дама маниери.

Тя расте в тихото, затънтено кралство на баща й, щастливо другарувайки с прислуга и селяни – и особено със спътника от детските й години – конярчето Рап.

Могъщият магьосник Инисо е разделил Силата си между владетелите на три кралства в Пандемия. Най-малкото от тях – Краснегар – заема отвесните канари над Зимния океан далеч на север и необезпокоявано от войни за надмощие и власт, оцелява идилично под владичеството на крал Холиндарн с единствена наследница – принцесата Иносолан.

 

Данни за книгата
Заглавие Магическият прозорец
Автор Дейв Дънкан
ISBN 954-8610-72-8
Размери 140-210
Дебелина 20 мм
Брой страници 416