Етикети: Дейн Ръдиар, лунният цикъл, новолуние, пълнолуние

Лунният цикъл

13,60 лв.

17,00 лв.

Тази пионерска класическа творба придава ново измерение на използването на астрологията като мощно средство за разбиране на житейските модели. Лунният цикъл е уникално техническо откритие, разкриващо значимостта на цикличната взаимовръзка между Слънцето и Луната като фази от по-обхватен процес. Тук Ръдиар формулира и описва за първи път осемте слънчево-лунни типа личност и значението на картите за новолунието преди раждането и за прогресивните новолуние и пълнолуние.

Тази основополагаща книга съдържа:

  • Слънцето и Луната като динамичен модел на взаимовръзка.
  • Жребият на щастието като индекс за личността и щастието.
  • Локус Фортуна в домовете и зодиакалните знаци.
  • Точката на духа и Точката на озарението.
  • Планетите във връзка с лунния цикъл.
  • Вторичните прогресии и значението им.
  • Как да интерпретираме и прилагаме прогресивния лунен цикъл.

Новарското представяне на прогресивния лунен цикъл в тази книга е неоценима техника, която дава прозрение как да използваме всички житейски събития в реализацията на вродените ни възможности. Смисълът на специфични случки е разгледан като подредена серия от лунни фази в контекста на целия житейски модел – от раждането до смъртта. Това е точен и ясен начин за предвиждане на значими повратни точки и преходни периоди и за разбиране на нашия индивидуален график на разгръщане и реализация.

Дейн Ръдиар (1895-1985) е считан за един от най-съзидателните творци на своето поколение – писател, философ, психолог, астролог, композитор, художник. Неговите новаторски възгледи вдъхват живот на остарели концепции и преформулират със съвременно звучене психологичeските и философските трактовки, които могат да помогнат на личността да се настрои в съзвучие с космическите цикли и дълбокото им значение.


Дейн Ръдиар е международно признат пионер на модерната личностно-ориентирана астрология.


ТУК може да надникнете в книгата. 


Данни за книгата
Заглавие Лунният цикъл
Автор Дейн Ръдиар
ISBN 954-8610-92-6
Размери 140-210
Дебелина 18 мм
Брой страници 216