АВТОРИНумерология за всички
ПечатE-mail
Автор: Лиа Робин
Катогория: езотерика


Страници: 232
Цена: 13.00лв.
10.40лв.

Нумерологията е прост метод за анализ на характера и предсказване на бъдещето. Съвременната теория за числата се основава на питагорейските и кабалистичните принципи, но е повлияна от християнския числов символизъм на Средновековието и от опитите на Ренесанса да хвърли мост между класическата философия и християнската култура.
Според западната нумерология действителността е математически конструирана и всички явления практически представляват числа. Така че е възможно характерът и съдбата на всеки индивид да бъдат изразени в числа – това е първият принцип на популярната нумерология. Според втория, името представлява вашата идентичност и разкрива какви личности сте всъщност.
Освен символизма на числата от 1 до 9 според традиционната теория за числата, книгата съдържа и техния анализ с помощта на 12 различни критерия, както и един уникален метод за прогностика за всеки ден, който ще ви позволи да планирате и избирате заниманията си. Ще ви бъде забавно да проследите как това се вписва в ежедневието ви.
Последната част от книгата описва нумерологичната съвместимост между членовете на една двойка.

Лиа Робин изучава езотерика и мистицизъм в Индия и Тибет, където тя е привлечена от нумерологията. След години теоретични занимания и практикуване, Лиа Робин написва пет книги, в които споделя наученото.

 


 

 

НАДНИКНЕТЕ В КНИГАТА:

Анализ на числата
Сега ще анализираме числата от 1 до 9 с помощта на 12 раз¬лични критерии. Обясненията и разработките на различните категории са представени тук, в началото на тази глава.

1. Анализ на числата според
традиционния подход, познат
като „нумерологията на Агрикола”
Първата категория е традиционният анализ на хората с дадено лично число. В старинните ръкописи той е познат като „нумерологията на Агрикола”.


2. Нумерологичен анализ според
характеристиките на любовта и сексуалността
Както твърди нумерологията, всяко от деветте основни числа си има сексуална характеристика. Това важи, когато говорим за личното число на човека, за личните числа на някои дни – например онези, които са благоприятни за сключване на брак – или на места като номера на хотелската стая, подходяща за меден месец.
Важно е да отбележим, че вземаме предвид само нашето лично число или онова на човека, от когото се интересуваме. Тази цифра не се свързва с числата на други хора, както в астрологията, където дадени знаци се разбират добре с някои други. Когато изследваме личното число на индивида като индикатор само на сексуалността, не се интересуваме от личното число на партньора, то не се взема предвид. Нумерологията сочи каква е сексуалността на индивида и оставя изследването на взаимоотношенията във връзката в областта на нумерологич-ната съчетаемост на партньорите.
Забележете, че няма разлика между мъже и жени. Но е много важно да не забравяме, че личната нумерология на индивида – това, което характеризира поведението му, включително нумерологията на любовта и секса – действа във вид на парабола. Започвайки от нулата при раждането, кривата рязко се издига до 21-годишна възраст, остава на това високо равнище, достигайки върха на интензивността към 41 години, после започва да намалява със същата скорост и около 61-годишна възраст стига до точка на нивото на тази от 21-вата година. Накрая около 81-годишна възраст се връща в първоначалното си положение.

3. Нумерологичен анализ на числата според
астронумерологията – нумерология,
включваща астрологически данни
Астронумерологията е анализ на качествата, характера и бъдещето на личността чрез комбиниране на данни за планетата управител и астронумерологичното рождено число.
То се определя само от числото на деня от месеца, когато е роден индивидът.

4. Нумерологичен анализ според гласните
В българския език има 6 гласни: А, Е, И, О, У, Ъ (Я и Ю са графични разновидности на А и У). Това може да се интерпретира чрез нумерологията и да се отнесе предимно към областта на духа, към съзнанието и душата. Начинът да се изчислят е много прост. Напишете цялото си име, отбележете гласните и съберете само техните цифрови еквиваленти, за да получите едноцифрено число.

5. Нумерологичен анализ според съгласните
Нумерологията на съгласните се свързва с материалния свят (като противоположност на гласните, които се отнасят до духовното). Методът за изчисление е същият. Напишете пълното си име, отбележете съгласните, съберете техните цифрови еквиваленти и редуцирайте резултата до едноцифрено число.

6. Нумерологичен анализ според рождената дата
Рождената дата е сумата от цифрите на деня, месеца и годината според грегорианския календар.
Например 12 юли 1955 г. 1+2+7+1+9+5+5=30=3+0=3 Числото на рождената дата е 3.
Рождената дата е много важен показател за разбиране на дългосрочното поведение на индивида в миналото и бъдещето.

7. Нумерологичен анализ според годишнината
Годишнината – кой поред рожден ден честваме – е специално число; то предсказва и направлява събитията в годината между даден рожден ден и следващия.
Да кажем, че някой е отпразнувал 22-рия си рожден ден. С други думи, той е бил на 21 години и е станал на 22 на точно определена дата.
Като съберем 21 и 22, получаваме 43=4+3 = 7.
Числото 7 сочи какво ще се случи на човека в годината до следващия рожден празник. Когато този ден дойде, той ще навърши 22 години и ще започне 23.
22+23=45=4+5=9
Числото 9 сочи какво да очаква за по-другата година и т. н.

8. Нумерологичен анализ според деветгодшния цикъл
Деветгодишният повтарящ се период представлява циклично предсказание за следващите 9 години. Трудното е как да се дефинира първата година от цикъла. Щом я определим, ще знаем какво ще се случи в годините след нея.
Началото на цикъла се определя по следния начин:
Рождената дата (ден и месец), редуцирана до едноцифрено число, плюс годината, през която се прави това изчисление, също редуцирана до едноцифрено число, минус цифрите на стотиците и хилядните (нередуцирани) плюс възрастта на индивида (нередуцирана).
Например:
Рождена дата 31 декември
31+12=1+2+3+1 = 7
Година на задаване на въпроса: 1996 = 1 + 9 + 9 + 6 = 25 = 2+5 = 7
Минус цифрите за хилядни и стотици: -19
Плюс възрастта: 26
Сума: 7+7+(-19)+ 26 = 21 = 2 +1 = 3
Следователно за рождената дата. дадена по-горе, 1996 ще бъде година номер 3,1997 – 4 и т. н., докато стигнем до 2005, която пак ще бъде номер 3. Това окончателно число започва нов цикъл от 9 години.
Забележка: ако сумата е отрицателна, вземаме само абсо¬лютната стойност и игнорираме минуса.
Например:
Дата на раждане 1 януари;
Година на задаване на въпроса: 1996;
Минус цифрите за хиляди и стотици: -19;
Плюс възрастта: 5.
Сума: 2+7+(-19)+5 = (-5)=5

9. Нумерологичен анализ според числото на партньорството
Когато двама души са женени или трайно свързани, числото на партньорството им може да ни каже какво бъдеще ги чака.
То се получава от събиране на личните им числа. Не забравяйте: личното число се получава, като се напише цялото име на човека преди всякакви промени, които може да настъпят в резултат на брака.

10. Нумерологичен анализ за възпитанието на децата
Как нумерологията може да бъде използвана при възпитанието на децата? По какъв начин да насочваме родителите да се концентрират върху онези сфери, където детето им има нужда от подкрепа?
Съществува много прост метод: от рождената дата на детето се взема само денят от месеца. Към него се прибавя последната цифра (на единиците) от рождената година и слънчевия (астрологическия) знак на детето, като Овен е номер 1, а Риби – 12.
Например:
Рождена дата 25 януари 1995 година.
Астрологически знак: Водолей (11)
Ден: 25
Година: 5
Знак: 11
2+5+5+1+1=14=1+4=5
В този случай петицата е числото, което ще ръководи възпитателния процес на това дете.

Съответстващите на астрологическите знаци числа са:
Овен – 1; Телец – 2; Близнаци – 3; Рак – 4; Лъв – 5; Дева – 6; Везни – 7;
Скорпион – 8; Стрелец – 9; Козирог – 10; Водолей – 11; Риби – 12.

11. Нумерологичен анализ според пълното име
Цифрата, съответстваща на името на човека, се получава, като се съберат числата на всички букви от цялото му име и се получава нумерологично число. Числата на всички букви се събират и се редуцират до едноцифрено число.

12. Нумерологичен анализ според космическите Вибрации
Когато говорим за основната форма на числата, става дума за техните вътрешноприсъщи космически вибрации. Всяко едно си има характерна космическа вибрация, която го отличава от другите.
Тази идея може да ни помогне да разберем мисълта на философи като Питагор и Агрипа, които говорят за Вселената като за вибриращо създание.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ

КОЛИЧКА

Количката Ви е празна.