АВТОРИКнига за числата
ПечатE-mail
Автор: Кейро
Катогория: езотерика


Страници: 200
Цена: 13.00лв.
10.40лв.

КНИГА ЗА ЧИСЛАТА
КЕЙРО
Шедьовър на ясното представяне на нумерологията, която обяснява окултното значение на числата и тяхното влияние и връзка с човешкия живот. Книгата е ръководство как да се определят щастливите важни числа, числовата стойност на името и благоприятните моменти за важни сделки и решения, включително и за успешни залози.
Кейро ясно демонстрира придобитите в продължение на петдесет години знания, като се позовава на исторически събития и показва примери за влиянието на числата в живота на известни хора. Всеки читател ще намери нещо, което може да приложи и използва в собствения си живот и в делата си.


Уилям Джон Уорнър (познат още като граф Луи Хамон), известен като Кейро (1 ноември 1866 г. – 8 октомври 1936 г.), е ирландски астролог и нумеролог, колоритна окултна фигура от началото на 20 век. Неговият псевдоним Кейро произхожда от древногръцката дума за хиромантия (heiromancy). Той се самоопределя като ясновидец, който изучава хиромантия, астрология и халдейска нумерология в Индия по време на престоя си там. Става прочут с точните си прогнози за известни клиенти и с предвиждането на световни събития.


Кейро е най-големият и най-успешният пророк на своето време – края на 19-ти и началото на 20-ти век. Той тълкува и разкрива бъдещето на известни личности като Марк Твен, Сара Бернард, Мата Хари, Оскар Уайлд, Гровър Кливланд, Томас Едисон, Уилям Гладстоун, Джоузеф Чембърлен, Распутин…. С помощта на хиромантията помага за залавяне на престъпници, както и предсказва потъването на „Титаник“. Пророкът документира своите срещи с клиенти, молейки ги да се подпишат в специално приготвена за целта книга за гости, в която ги насърчава да коментират впечатленията си от неговия прочит, където и добавя бележки от изводите, до които е достигнал. За принца на Уелс Кейро пише, че „не бих се изненадал, ако той се откаже от всичко, включително от правото си да бъде коронясан, заради жената, която обича“. Кейро също прогнозира, че евреите ще се върнат в Палестина и страната отново ще бъде наречена Израел.


Кейро става толкова популярен като „хиромантът на общността“, че дори онези, които не вярват в окултното, си правят тълкувание при него. Скептичният Марк Твен пише в книгата за посетители на Кейро:


„Кейро изложи пред мен характера ми с унизителна точност. Не бива да признавам тази пунктуалност, но все пак съм трогнат да го направя.“ – Марк Твен.

НАДНИКНЕТЕ В КНИГАТА:

… От светска гледна точка обаче осмицата не е щастливо число, под което да се родиш, и такива хора често са призовани да се изправят пред най-голямата скръб, загуби и унижения.
„Щастливите“ цветове за тях са всички нюанси на тъмносиво, черното, тъмносиньото и лилавото. Ако осмиците се облекат в светли цветове, те биха изглеждали необичайно, сякаш нещо не е наред с тях.
Тъй като числото 8 се свързва със Сатурн, денят събота е най-важният за осмиците, но заради асоциацията на четворката с неделя и на второ място – с понеделник, хората под 8 ще открият, че най-благоприятните за тях дни са събота, неделя и понеделник.
Осмиците трябва да се опитват да осъществяват своите планове и цели през всички дни, които попадат под „собственото им число“ – като 8-ми, 17-ти или 26-ти от всеки месец, и най-вече когато тези дни са в „периода на 8“, а именно, от 21-ви декември до 20-ти-27-ми януари, и от последната дата до 19-ти-26-ти февруари; благоприятно е също, ако събота, неделя или понеделник се случи да съвпадат с по-горе посочените числа от месеца или с взаимно заменяемото им число четири – тоест на 4-ти, 13-ти, 22-ри или 31-ви.
Техните „щастливи“ камъни са аметистът и тъмният сапфир, също черната перла или черният диамант и ако е възможно, те трябва да носят такава скъпоценност в досег с кожата си.
Числото осем е трудно за обясняване. Символизира два свята – материалния и духовния. Всъщност то изобразява, ако го разгледа човек, два кръга, които едва се докосват.
Осмицата се състои от две еднакви числа: 4 и 4.
От най-ранни времена тя е възприемана като символ на неотменима съдба, същевременно във връзка с живота на индивидите и нациите, а в астрологията – със Сатурн, който също се нарича планетата на Съдбата.
Едната страна от природата на това число съответства на сътресения, революция, анархия, своенравност и всякаква ексцентричност.
Другата страна представя философска мисъл, силна склонност към окултни изследвания, религиозна преданост, концентрация върху целта, усърдие във всяка прегърната кауза и фаталистичен възглед, който оцветява деянията.
Всички, които са тясно обвързани с числото 8 в своя живот, усещат, че са отличими и различни от своите събратя. В сърцето си те са самотни; погрешно разбрани са и рядко жънат наградата за доброто, което може да сторят, докато са живи. След смъртта им често са възвеличавани, работата им е оценявана и в тяхна памет се отдават запомнящи се почести.
Онези, които са на по-ниско ниво, обикновено влизат в конфликт с правосъдието и животът им приключва с някакъв трагичен край. Хората на по-висше равнище пазят своите неразбрани мотиви и разкриват трагедията на душите си пред Божествената справедливост.
За да разграничи в коя от двете категории на числото 8 попада, човек трябва да открие чрез сравняване на своите „основни“ числа (например с числото на съдбата, като събере една по една цифрите от рождения си ден, месец и година) дали е изцяло доминиран от повторението на 8 в основните събития от живота си, или дали някое друго също толкова мощно число – като например от серията на 1, 3 или 6, не балансира повече или по-малко последователността от събитията, регистрирани под осмицата...

За да намерите точния ден през кой да е месец от годината, чиято вибрация ще е благоприятна, или с други думи „късметлийска“ за всеки индивид, най-простото правило е да се изчисли от таблицата на следващата страница окултното число, което дават буквите на името му.
Тази древна халдейска азбука определя числото или стойността на всяка буква. Тя е най-добрата система, която познавам за тази цел; нейният произход се губи в древността, но се смята, че е измислена от халдейците, които са били вещи във всички магически изкуства, а после от тях е преминала при евреите…

Универсално приетата символика на съставните числа в древни времена е давана с картини и все още може да се намери в картите Таро, които са стигнали до нас от далечни епохи и чийто произход се губи в древността…

10. Изобразява се като „Колелото на съдбата“. То е числото на честта, на вярата и самоувереността, на възхода и падението; името на човека ще е известно за добро или зло – според желанията му; числото е щастливо в смисъл, че притежателят му вероятно ще осъществи своите планове.


11. Зловещо число според окултистите. То предупреждава за скрити опасности, изпитания и предателство от другите. Символът му е „Стисната ръка“ и „Лъв с намордник“ и описва човек, комуто ще е много трудно да се бори.


12. Символиката на това число е страдание и неспокоен ум. Показвано е също като „Пожертване“ или „Жертвата“ и обикновено предвещава, че човекът ще бъде пожертван заради плановете или интригите на другите.


13. Това е число, което сочи промяна на планове, места и други подобни неща, и не е нещастно, както обикновено се предполага. В някои от древните писания се казва: „Който разбере числото 13, ще получи власт и господство“. Тринадесет е символизирано от изображението на „Скелет“ или „Смърт“ с коса, която жъне хора в поле с прясно поникнала трева, където от всички страни изглежда покълват млади лица и глави. То е число на катаклизмите и разрушенията. Символ е на „Силата“, която, ако се използва погрешно, ще отприщи след себе си разруха. Тринадесет е число на предупреждение за неизвестното или неочакваното, ако възникне като „съставно“ число в изчисленията на някой…


Глава XXII
Как да намерите „щастливия“ си ден
В отговор на много писма от читателите на „Книга за числата“, аз използвам тази възможност да обясня един много важен въпрос, а именно: как да намерим „късметлийския“ си ден.
Вече казах, че рожденото число е най-важното, когато индивидът желае да осъществи собствените си планове.
Например: Човек, който, да кажем, е роден на 1-во число от месец, за всички общи цели трябва да използва датите, които съставят серията на единицата – като 1-ви, 10-ти, 19-ти или 28-ми от всеки месец, особено през така наречения „период на единицата“ и „периода на двойката“, а именно от 21 юни до 20 юли (период на двойката) и от 21 юли до 20 август (период на единицата). Тогава той ще има много по-голям шанс да изпълни успешно своите планове, отколкото ако не спазва това правило и не знае кои дати да използва за най-добър резултат.
Това правило е напълно независимо от всички останали и аз го препоръчвам горещо.
За да получат още по-силна вибрация, аз съветвам хората да се опитат да направят числото на името си (което са пресметнали по буквите в него с така наречената мистична или древна халдейска азбука) от същата серия като числото, давано от рождената им дата, и вече обясних в предишна глава как да се направи, като се добави или отнеме буква от името, в зависимост от случая. Ако тези две числа съвпадат или са в хармония едно с друго, тогава те трябва да използват датата, която дава то, за да започват нещо важно или да се стремят да осъществяват плановете си под посоченото число. Хората обаче трябва да помнят, че всяко число от серията, към която тяхното принадлежи, е също толкова важно.


ПРИМЕР – За човек, роден на 1-во число от месеца, датите 10-ти, 19-ти или 28-ми ще се окажат също толкова важни като първо число, на което е роден, и т.н.
Естествено, когато хората започнат да следват тази идея, те не трябва да очакват мигновено да открият промяна в късмета си, сякаш с магическа пръчка. Държа пред себе си няколко писма, докато пиша, чиито автори са очаквали „шансът“ им да се промени към по-добро до двадесет и четири часа. Преди няколко месеца имаше човек, който написа, че „в края на изтекла седмица не е открил никаква промяна в лошия си късмет“, но след три месеца същият отново ми сподели, че към средата на третия месец е започнал ясно да забелязва подобрение във всичките си дела….


ПРЕПОРЪЧВАМЕ

КОЛИЧКА

Количката Ви е празна.