АВТОРИЛуната. Ключ към вътрешния ви живот
ПечатE-mail


Страници: 320
Цена: 17.00лв.
13.60лв.

Целта на тази книга е да ви помогне да си върнете връзката с Луната и с онези страни от вас, които тя представлява – емоциите, нуждата от корени, от полагане и получаване на грижи, желанието за сигурност, интуитивните, инстинктивните и може би ирационалните ви способности.
Може да се освободим от стреса, като не вървим срещу себе си. Възможно е да се научим да разпознаваме периодите, когато нашето тяло, ум и дух се нуждаят от почивка, както и най-продуктивните периоди за работа, когато директно се включваме в енергиите на дванадесетте знака на Луната.

Как да си изработим лична месечна лунна карта, за да използваме енергиите на Луната ефективно и животът ни да стане по-гладък, вместо вечно да се насилваме да вършим „каквото трябва”.


Проследяване на емоционалния климат – как целенасочено да работим с преобладаващото настроение, вместо срещу него, и да насрочваме дейностите си тогава, когато ще постигнем най-много.


Медитации и утвърждения за всеки лунен знак, които ще ни помогнат да се настроим към положителните му качества и да избягваме отрицателните.


Как годишният цикъл на пълнолунията и новолунията да работи за нас, за да постигнем значителен напредък във всички сфери за една година.


Как да постигнем по-добър емоционален баланс и да се почувстваме по-сигурни и реализирани: рождената Луна и с нейния дом – ключ към нашите несъзнателни мотивации, емоционални активатори и нужди.


Рождената лунна фаза – индикатор за нашите дълбоко вкоренени ролеви семейни модели и начините ни да ги отиграваме във вътрешните конфликти и противоречия. 


Лунното прегаряне – едновременно емоционална криза и криза на зависимост във връзка, когато сме така безнадеждно изчерпани. Симптоми за диагностициране на лунното прегаряне, начините и средствата за изцеляването му.

Дона Кънингам – психотерапевт, астролог, лектор, лечител и автор на десетки книги и публикации в областта на астрологията, вибрационното лечение, медитацията, визуализацията, ароматерапията и Баховата терапия. Освен че лекува, изнася лекции и пише книги, Дона посвещава целия си живот на консултиране и подпомагане на хора, което е оценено със специален приз за обществена дейност от Колумбийския университет. Позната е на българския читател с книгите „Как да тълкуваме хороскопа си” и „Холистично лечение на Плутоновите кризи”.

 

НАДНИКНЕТЕ В КНИГАТА:

Какво е лунно прегаряне?
Лунното прегаряне е форма на срив, който настъпва, когато сте призовани да подхранвате други твърде много за твърде дълго време и не правите достатъчно, за да се грижите за себе си. Лунното прегаряне е една от най-тежките форми на недостиг, защото удря по вашите емоции, карайки ви да се чувствате неизлечимо нуждаещи се, възмутени от изискванията, които ви вменява светът, и безпомощно желаещи да дойде някой и да се погрижи за вас. Това е едновременно емоционална криза и криза на зависимост във връзка, където смятате, че повече не можете да давате на другите, защото сте така безнадеждно изчерпани. Може да плачете под дъжда – или да ви се иска – и да прекарвате много време, предъфквайки негодуванието си към тези, отнели ви толкова много и отдали съвсем малко...

Битката с преяждането – последица от лунното прегаряне?
Друг показател на лунно прегаряне е увеличаването на теглото. Всички имаме проблеми с храненето...
Преяждането често е задействано от лунното прегаряне и други лунни трудности като потискани емоции, несигурност и чувството на отчаяна нужда от обгрижване. Промяна във всяка от лунните сфери на живота може да доведе до криза, когато да се тъпчете става съблазнително. Така, освен ако съзнателно не работите с чувствата и не се опитвате да се грижите за себе си по други начини, всяко от следващите неща може да предизвика повишаване на теглото: изнасяне от семейния дом, женитба, раждане на дете, развод или смърт на съпруг, загуба на майка, преместване или преселване на членове на семейството или напускане на децата. 

Значението на грижите за себе си
Ако разпознавате много от симптомите на лунното прегаряне, какво повече може да сторите? Най-важната стъпка е да се грижите за себе си, вместо да се опитвате напразно да накарате другите да го направят за вас. Няма как да се наслаждавате на здрави взаимоотношения, ако не можете да обичате себе си, а повечето от нас не са в състояние да обичат себе си, докато потискаме нашата Луна. Склонни сме да я отричаме и отблъскваме, но докато не се преборим с това, ще сме подложени на предсказуеми, повтарящи се модели в нашите връзки и в ориентацията ни към работата и живота.
Важно е да прегърнете своя лунен знак, интергирайки неговите качества и нужди в живота си, вместо да ги потискате. Обърнете особено внимание на чувствата, които възникват при пълнолуние – за жените, предменструално – защото това са вашите истински чувства и може да ги игнорирате на свой собствен риск. Те нерядко изригват насилствено след като са били потискани, но ако им обръщате внимание и разрешавате замесените въпроси, ще постигнете напредък.
Единственото нещо, което трябва да направите, е да се научите как добре да се грижите за себе си – не само как да се храните, но и как да подхранвате себе си и да посрещате собствените си нужди. Процесът и конкретните потребности са различни за всеки лунен знак. Предвид промените в обществото, които обсъдихме, вече не може да разчитате на други да го направят за вас, и това не е толкова лошо, защото означава по-самостоятелно развитие.

Средства, които са ви нужни за домовата позиция на вашата Луна
В останалата част на тази глава ще разгледаме симптомите на прегаряне и някои лекарства или средства, които може да използвате за вашия лунен знак или за дома, в който е вашата Луна. Ще пожелаете да се консултирате и с двете. И още, възможно е да откриете, че медитациите, дадени за ежедневните лунни знаци, са особено подходящи за вашия собствен лунен знак. Практикуването на изцерителната медитация и изписването на утвър-жденията за съответния знак обиковено са силно тонизиращи.
Домът, където е поставена Луната в рождената карта, е фокусът на много усилия и енергия. Там вие влагате много от себе си в подхранването на другите или в търсенето на обгрижване. Кардинални промени именно там може да ви направят особено притеснени и несигурни, и точно в тази област най-силно да се нуждаете от изграждане на усещане за семейство. Това също е домът, който има най-голямия капацитет да възбужда чувства – положителни или отрицателни. Ето защо именно той притежава най-големия потенциал за лунно прегаряне, но и най-висшата възможност за възстановяване на спокойствието.
Следващите описания ще ви кажат не само симптомите, които да търсите за диагностициране на лунно прегаряне, но и стъпките, които може да предприемете за успокояване и себеподхранване. Също може да откриете, обаче, че използването на някои от тези средства, докато дневната Луна преминава през всеки от собствените ви домове, е полезно за предотвратяване на прегарянето на първо място или за облекчаването му, ако вече се е случило.

ЛУНА В ПЪРВИ ДОМ
СИМПТОМИТЕ включват преяждане като компенсация за влагането на толкова много енергия за другите. Възможно е също да има крайна промяна в настроението, много плач и връщане към зависимостта. Физическите симптоми може да включват стомашни проблеми или менструални смущения. Мъжете с прегаряне са особено податливи към развиване на твърда черупка – като раците – за да скрият своята уязвимост, така че стават докачливи, самозащитни и опаки.

ЛЕКОВЕ: Някъде вътре в теб е дете, което никога не е получило грижата, от която се е нуждаело. Научете се съзнателно да издирвате детето, попитайте го от какво се нуждае и го подхранвайте, защото това е най-добрият принцип за ефективно себеобгрижване. Вместо да пилеете живота си в търсене на хора, които да запълват празнината, вслушвайте се в детето и се погрижете за нуждите му. Бъдете внимателни към себе си. Особено се предпазвайте, когато възникват нови и провокиращи тревожност ситуации. Оставяйте чувствата да се проявяват в защитна среда и по-скоро ги изразявайте, вместо да ги потискате, дори с риск да ви кажат, че сте твърде променливи. Създайте си връзки с по-възрастни жени, които могат да ви дават съвет и емоционална подкрепа; ако е осъществимо, вложете усилия в подобряване на отношенията със собствената ви майка.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ

КОЛИЧКА

Количката Ви е празна.