Етикети: астрология, психоанализа, психотерапия

Вълшебството на сънищата

  • Автори Линда Рийд
  • ISBN 978-954-8610-97-1
  • Наличност В наличност

11,20 лв.

14,00 лв.

АСТРОЛОГИЯ НА СЪНУВАНЕТО

Хората живеят живота си на две отделни равнища: съзнателното, его-ориентирано ниво и подсъзнателното равнище на душата. 
Подсъзнанието отразява и интерпретира опитностите от нашия живот ден-за-ден и се опитва да ги осмисли чрез символичния език на сънищата. За психологическата ни цялостност е важно да съзнаваме какво ни казват сънищата и да се вслушваме в тях. В тази творческа книга Лина Рийд съчетава вещина в астрологията с дълбоко разбиране на образността и намерението на сънищата, да се покаже как можем да се облагодетелстваме от лечебните динамикики на сънуването. 
Откривайки нови хоризонти в астрологическото консултиране, „Вълшебството на сънищата“ описва как да използваме карта на съня, за да свържем подсъзнателното изживяване със съзнанието, което позволява на психиката да се излекува чрез приемане на съновната образност. Книгата е обогатена с множество казуси, които изследват динамиката на астрологическата работа по сънищата и демонстрират значимостта й като средство за развиване на собствените заложби.


Лиз Грийн за сънищата и транзитите


„Има безброй примери за синхроничност, възникващи в астрологическата работа, които рано или късно сполитат всеки практикуващ. Те са част от страхотното очарование на изследването. Всички примери за сънища, съвпадащи с критични транзити, които съм цитирала, са точни образци от синхроничен тип. Същото важи и за „обикновените“ явления, изпитвани от много астролози и психотерапевти, които са толкова трудни за обясняване на лаика, но се случват така често, че човек престава да се съмнява в тях и вместо това просто се смее. Например, консултант сякаш винаги привлича клиенти, чиито проблеми отразяват или са близки до собствените му, дори и ако тези клиенти навлизат в живота му чрез нещо толкова безлично като обява във вестника. Всеки анализатор има опит с този тип неща, както и с почти магическия начин, по който, ако анализаторът успее да направи някакъв пробив или да се сдобие с  допълнителна представа за собствените си проблеми, същото постига и клиентът му, без да са си разменили и дума за това. Тук се натъкваме на особен unus mundus на несъзнаваното, който свързва анализатор и клиент с леворъко и тайно ръкостискане, така че става трудно, на моменти, да се разграничи чия психика го прави на чия. Също съм чувала много колеги се оплакват от тези „лоши седмици“, когато техните пациенти, клиенти, съпруги или съпрузи, майки и дори касиерите в банката стават груби, несдържани и трудни без очевидна причина; но при което, ако разгледаме хороскопа, се разкрива ситуация, когато самият индивидът преминава през някаква важна промяна или криза и външният свят отиграва за него естеството на собствения му конфликт.“


ТУК може да надникнете в книгата.

Данни за книгата
Заглавие Вълшебството на сънищата
Автор Линда Рийд
ISBN 978-954-8610-97-1
Размери 130-200
Дебелина 18 мм
Брой страници 264