АВТОРИ

Условия за доставка и плащане на книги от сайта на ЛИРА ПРИНТ

Скъпи приятели,

За ваше улеснение предоставяме разяснение за начините на доставка и плащане в нашия сайт!

ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ЗАГЛАВИЯ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО ДОСТАВЯМЕ ДО ВАШИЯ ДОМ ИЛИ ОФИС (или съответно до офиса на куриерска фирма според Вашите предпочитания) С ОТСТЪПКИ ОТ 20 ДО 50 ПРОЦЕНТА.
НИЕ ПОЕМЕМЕ ЦЕНАТА НА ДОСТАВКАТА, АКО БРУТНАТА СТОЙНОСТ (ПО КОРИЧНИ ЦЕНИ) НА ПОРЪЧКАТА Е НА СТОЙНОСТ 50 ЛЕВА ИЛИ ПОВЕЧЕ.

ЗА ПОРЪЧКИ ОТ БЪЛГАРИЯ:

ПО КУРИЕР – указаната в сайта цена на книгата се заплаща на куриер (на Ваш адрес или в офис на куриерска фирма), плюс цената на доставката, която е 5 лв. Ако поръчаните от вас книги надхвърлят 50 лв., доставката е за наша сметка.

ВНИМАНИЕ:
Както вече повечето от вас, които пазаруват в интернет, знаят, че при отказ от доставката при пристигането на куриера, клиентът се задължава да заплати стойността на доставката и връщането й обратно до издателството. В случая, ако читателят не приеме куриерската пратка, той не заплаща книгата, но е длъжен да заплати на куриера 10 лв.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:
НАЛОЖЕН ПЛАНЕЖ: Заплащането може да стане при получаване на пратката от куриер (или офис на куриер) на място в брой или с карта.

ПО БАНКОВ ПЪТ: Стойността на поръчаните книги може да се заплати и чрез банков превод (с преводно нареждане или онлайн банкиране). В случай, че предпочитате този начин на разплащане, необходимо е да се направи превод на дължимата сума по сметката на „Лира принт – Соколова” ЕООД. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на банковия превод. Ние ще потвърдим чрез телефонно обаждане или e-mail получаването на плащането.
При заплащане чрез банков превод се налага изготвянето на фактура за физическо или юридическо лице. За тази цел задължително вписвайте необходимата информация в посочените полета (за физически лица: само имена). Молим ви да посочите изрично основание за банковия превод, например „Поръчка 678 на книги”.
Всички разноски по банковия превод са за сметка на клиента.

Данни за преводното нареждане:
Получател: „Лира принт – Соколова” ЕООД
Банка: Обединена Българска Банка, клон Искър, София
Банков код BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG35UBBS80021047615730

ПРИМЕР:
Ако си поръчате книги с корична цена 30 лева, те ще ви струват 24 лева, плюс 5 лв. за доставка – общо 29 лева.
Ако стойността на книгите надхвърля 50 лева (40 лева с отстъпката), ние ще ви ги изпратим безплатно!


КУРИЕРСКИ ФИРМИ, С КОИТО РАБОТИМ:

Книгите изпращаме до поискване в офис на ЕКОНТ или SPEEDY, ако клиентът предпочита да приеме пратката по удобно за него време.

Ако желаете да получите книгите до удобен за Вас адрес през работно време (9-17 часа) в работен ден, услугата се извършва от куриерска фирма SPEEDY.

Цената за доставка по куриер е 5 лв. Ако куриерската услуга струва над 5 лв, ние заплащаме горницата. Ако поръчаните от вас книги надхвърлят 50 лв., доставката е за наша сметка.

СРОК НА ДОСТАВКА:

Книгите ще пристигнат в рамките на 3 работни дни, като срокът за изпълнение започва с подаването на поръчката ви в сайта.ЗА ПОРЪЧКИ ОТ ЧУЖБИНА:

За читателите ни от чужбина разплащанията се извършват само по банков път. Препоръчителен таван на стойността на поръчаните книги: 200 лева. Над тази сума е необходимо допълнителна уговорка на майл адрес за доплащане на банковата комисионна за входящ превод от чужбина.

Максималните цени за доставка ще видите по-долу, като ние поемема част от стойността в зависимост от стойността на поръчаните книги: необходимо е доуточняване по e-mail адрес.

За момента обслужваме клиенти чрез доставка на адрес чрез партньорите на куриерска фирма SPEEDY (DPD Economy) за следните държави:

АВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯ: цена на доставката с ДДС: максимум 37 лв.

БЕЛГИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, НИДЕРЛАНДИЯ: максимална цена на доставката с ДДС: 52 лв.

ДАНИЯ, ЛЮКСЕМБУРГ: максимална цена на доставката с ДДС: 73 лв.

ИСПАНИЯ: максимална цена на доставката с ДДС: 67 лв

ЕСТОНИЯ, ИРЛАНДИЯ, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, ПОРТУГАЛИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ШВЕЦИЯ: максимална цена на доставката с ДДС: 103 лв.

Тук може да проверите цените на куриерската фирма:

https://www.speedy.bg/bg/dpd-economy

СЪЩЕСТВУВА И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОСТАВКА ПО БЪЛГАРСКИ ПОЩИ. СРОКЪТ СЕ УДЪЛЖАВА, НО ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА СПАДА ЗНАЧИТЕЛНО. На линка по-долу може да проследите стойността за съответната държава (за печатни произведения и съответстващото тегло). Препоръчва се опцията за изпращане на пратки с предимство (с възможност за проследяване на пратката по номера на товарителницата в сайта на Български пощи):

https://www.bgpost.bg/bg/calculator

СРОК НА ДОСТАВКА:

Книгите ще пристигнат в рамките на 3-4 работни дни (не важи за доставка по Български пощи), като срокът за изпълнение започва в деня, в който преведената сума е видима в посочената по-горе банкова сметка в лева (при всяка стъпка от процеса се получава e-mail от нас).

Благодарим ви за интереса към нашите книги! Възползвайте се от удобството
да ги получите от нас на по-ниска цена и доставени директно във вашия дом.

Екипът на издателство „Лира принт” ви желае приятно четене и много вдъхновение в чудния свят на книгите!
 

ПРЕПОРЪЧВАМЕКОЛИЧКА

Количката Ви е празна.