АВТОРИМагическият прозорец
ПечатE-mail


Страници: 416
Цена: 10.50лв.
8.40лв.

Думите на Силата дават магическа мощ, те са най-ценното наследство и най-коварно преследваната цел.
Могъщият магьосник Инисо е разделил Силата си между владетелите на три кралства в Пандемия. Най-малкото от тях – Краснегар – заема отвесните канари над Зимния океан далеч на север и необезпокоявано от войни за надмощие и власт, оцелява идилично под владичеството на крал Холиндарн с единствена наследница – принцесата Иносолан.
Тя расте в тихото, затънтено кралство на баща й, щастливо другарувайки с прислуга и селяни – и особено със спътника от детските й години – конярчето Рап.
Но сенките над Краснегар се сгъстяват заедно с появата на тайнствен магьосник и загадъчно Божие предупреждение, че Инос трябва да се омъжи. И тъй като подходящ благородник никога не е навестявал мъничкия Краснегар, принцесата се озовава заточена в Империята, за да овладее подходящите за дама маниери.
Така Инос се оказва твърде далеч, когато се проявяват чудноватите таланти на Рап, за които хората в кралството подшушват неясно, че са магически.
Тогава кралят пада тежко болен и Рап потегля, независимо от непосилните зимни бури, да доведе принцесата, която да посрещне рожденото си право на престолонаследница, вместо на трона да се възкачи претендент от мирно съжителстващите до момента различни раси.
Рап не би могъл да предполага опасността на Силата на словото, което принцесата ще научи на смъртното ложе на баща си, нито намесата на могъщи магьосници, заинтересовани чрез думата да добият още власт. Рап не подозира и че спътникът му чрез магия го е въвлякъл в това смъртно опасно пътуване, както и капанът, чрез който става пленник на зловещите таласъми.
Той трябва да стигне до Иносолан, ако преди него не я е омагьосал коварният му спътник....

ПРЕПОРЪЧВАМЕ

КОЛИЧКА

Количката Ви е празна.